Ini Lho Cara Kompres PDF Paling Mudah Untukmu

Penyelesaian untuk menangani format PDF yang besar, untuk rakan-rakan yang sering hidup bersama-sama dengan kertas, tugasan universiti, kerja sekolah, kandungan bertulis, dan lain-lain. Pastinya sangat sering menggunakan format fail PDF. Format fail PDF bukan format fail yang sesuai digunakan secara meluas oleh orang dari pelbagai latar belakang dan profesion. Dan sebagai pelajar, adalah benar bahawa mereka sering diminta untuk mengumpul tugasan bersama dalam format PDF, pekerja dan pengendali perniagaan yang dikira menjadi biasa dengan format fail ini. Oleh itu, bagaimana cara kompores pdf menjadi sangat penting untuk diketahui.

Nah, format PDF ini sebenarnya bukan format yang paling kegemaran dan mudah digunakan. Ia kelihatan mudah dan ringan untuk dibaca adalah kekuatan tegangan fail PDF ini. Walau bagaimanapun, kecuali untuk menyimpan fail PDF berserta saiz yang sangat besar, anda pasti boleh membazirkan penggunaan memori kanak-kanak lelaki.

Pernahkah anda membawa fail PDF yang besar? Ini boleh menyusahkan kerana dapat menghantar fail berikut melalui e-mel, kerana saiznya yang besar, proses penghantaran memerlukan masa yang lama, dengan kata lain lambat. Saiz fail PDF besar boleh memuat ruang storan pada komputer riba / komputer, walaupun fail itu tidak banyak, tetapi berapa berat, hehe. Selain dihantar, fail PDF yang besar sering lambat apabila dibuka, proses mengakses fail apabila mereka dapat membaca cukup lama dan tidak bertindak balas, ya, ya, ya, kezel. Akar kes lebih daripada satu kes kes berikut ialah saiz fail PDF agak besar. Berikut adalah untuk mengurangkan keperluan penyimpanan, rakan-rakan dapat mengurangkan saiz PDF atau biasa dipanggil memampatkan untuk mengendalikan kes-kes sebelumnya.

Pemampatan fail (pemampatan fail) adalah proses di mana fail dikumpulkan / dikurangkan saiz untuk mengurangkan saiz fail. Dan, secara umum, apabila anda boleh memuat naik fail, dalam bentuk dokumen (kata, pdf, dll) atau imej, laman web membenarkan had saiz. Bagaimana untuk menggabungkan pdf akhirnya menjadi penting. Had muat naik purata adalah sekitar 25MB. Sekiranya anda melebihi had purata, anda mesti mengurangkan atau mengurangkan saiz bersama dengan langkah mampatan. Itulah sebabnya langkah mampatan PDF / bagaimana untuk mengurangkan saiz PDF yang anda perlukan untuk menguasai.

Walaupun bilangan halaman dalam fail PDF tidak besar, fail PDF selamanya besar dalam saiz. Oleh kerana fail PDF menggunakan resolusi imej yang dilampirkan pada dokumen, ia sebenarnya besar. PDF ini menggunakan skema piksel, jadi imej yang telah ditukar kepada fail PDF boleh digabungkan dengan nombor yang tidak terkira ke dalam jpg.

Berbeda dengan cara menggabungkan pdf, Apabila anda memampatkan fail, anda boleh mengalami manfaat menyimpan fail dan fail sandaran dengan lebih cekap. Dengan memampatkan fail, menyimpan dan menyandarkan data boleh dilakukan dengan lebih cepat kerana saiz fail kecil.

Dalam artikel ini, saya boleh menyemak langkah-langkah pemampatan PDF / cara untuk mengurangkan saiz PDF dalam talian yang pasti PERCUMA, ikuti tutorial berikut.

Pengurangan saiz fail dalam talian PDF boleh dilaksanakan di banyak laman web, dalam tutorial ini saya dapat menyediakan tutorial tambahan untuk memampatkan langkah PDF / cara untuk mengurangkan saiz PDF bersama dalam talian dan luar talian, bersama dengan pdfcompressor.com, sodapdf.com, ilovepdf.com, Microsoft Word dan perisian pemampatan PDF percuma.

PDF memampatkan bersama dengan pemampat PDF

 1. Tolong rakan buka pautan pdfcompressor.com
 2. Klik “UPLOAD FILES” untuk memilih fail PDF saiz yang anda mahu kawan anda untuk dimampatkan, dan pilih fail yang boleh dimampatkan, klik “BUKA”
 3. Tunggu proses mengisi 100%
 4. Selepas 100%, anda boleh melihat penerbitan “DOWNLOAD” dalam fail yang dimuat naik, klik “DOWNLOAD”
 5. Tentukan nama fail dan kawasan penyimpanan, klik “DOWNLOAD”
 6. Kita dapat melihat hasil daripada PDF termampat bersama dengan saiz fail awal 10,361 KB hingga 1,113 KB. Betul tidak
 7. Memampatkan PDF bersama-sama dengan SODA PDF ONLINE
 8. Anda mesti pergi ke sodapdf.com melainkan jika kelihatan seperti ini: Klik SELECT FILE
 9. Pilih fail yang boleh dikurangkan dan tunggu muat naik selesai
 10. Jika kelihatan seperti ini, seorang kawan memilih QUALITY BAIK dan kemudian klik COMPRESS PDF FILE
 11. Apabila muat naik selesai, anda mungkin diminta memuat turun hasil mampatan dalam dua cara menggunakan penyemak imbas atau e-mel. Kemudian hasil mampatan untuk taruhan seterusnya dapat

kelihatan seperti ini. Fail tersebut telah diubah dari awal 10,361 KB kepada 3,123 KB

Memampatkan PDF bersama-sama dengan ilovepdf

Laman web ilovepdf.com adalah laman web yang lengkap dan sesuai untuk mengedit fail PDF. Mula menukar PDF ke format lain dan menggabungkan lebih daripada satu fail PDF sehingga anda boleh mengira pemampatan fail PDF. Tandakan kotak ini untuk mendapatkan tutorial untuk memampatkan fail PDF.

Anda mesti pergi ke ilovepdf.com dan kemudian pilih “BELI PDF”.

Pilih file yang ingin Anda kompres, klik OPEN dan tunggu unggahan selesai
Setelah unduhan selesai, Anda akan melihat layar judul. Pilih KOMPRESI YANG DISARANKAN, klik KOMPRESI PDF dan tunggu sampai prosesnya selesai
Ketika proses selesai, browser dapat secara otomatis mengunduh file yang dikompresi

Kompres PDF bersama dengan Microsoft Word

Jika teman Anda menggunakan Microsoft Office 2013 atau lebih tinggi, Anda dapat mengurangi / mengompres ukuran file PDF Anda dengan aplikasi Microsoft Word berikutnya. Lihat tutorial berikut ini untuk informasi lebih lanjut.

 1. Buka Microsoft Word, Friends, dan pilih file PDF yang dapat Anda kurangi ukurannya.
 2. Jika Anda melihat sembulan notifikasi seperti di bawah ini, klik saja OK.
 3. Tunggu prosesnya selesai.
 4. Dan ya, file PDF Anda dapat secara otomatis menjadi file Word. Ini bisa agak lambat karena ukuran file, yang sebenarnya sangat besar

Ini adalah langkah kompresi PDF / cara mengurangi ukuran PDF. Terima kasih sudah membaca artikelnya. Saya harap artikel ini bermanfaat bagi Anda dan juga menambah pengetahuan Anda. Jangan lupa untuk mengunjungi situs web ini untuk memperbarui tips terbaru kami. Kami akan menemui Anda di artikel selanjutnya. Semoga hari Anda menyenangkan dan semoga sukses.